دارو های مسافرتی

دارو های مسافرتی

داروهای مسافرتی

چه داروهایی در طول مسافرت همراه داشته باشیم؟

داروهای مسافرتی : انتخاب انواع داروی مناسب برای مسافرت تا حد زیادی به مقصد و نوع سفر شما بستگی دارد. وقتی به شهرهای بزرگ مسافرت می‌کنید به داروهای زیادی نیاز ندارید، چون همیشه به مطب پزشک و داروخانه دسترسی خواهید داشت. اما وقتی طبیعت‌گردی می‌کنید یا در مناطق دور افتاده کمپ می‌زنید، باید داروهای بیشتری با خود ببرید.

 

مجموعه ی جی دارو شما را با نحوه تهیه لیست دارو برای مسافرت و کاربرد دارو‌های مناسب سفر آشنا می‌کنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

در سفرهای بین‌المللی احتمال اینکه به عفونت‌های مختلف مثل اسهال مسافرتی مبتلا شوید زیاد است. از سوی دیگر، ممکن است به دلیل آشنا نبودن با زبان کشور مقصد امکان دسترسی به دارو و درمان برایتان سخت‌تر باشد. بنابراین، باید لیست داروهای مسافرتی خود را با دقت بیشتری تهیه کنید.

داروهای مسافرتی
داروهای مسافرتی

1. داروهای تجویز شده توسط پزشک

همیشه در هر سفری، چه مقصد شما شهرهای مختلف ایران باشد و چه خارج از کشور، باید داروهای تجویزی خود را همراه داشته باشید. حتی توصیه می‌شود برای چند روز داروی اضافی بردارید.

2. داروهای بدون نسخه (OTC)

علاوه بر داروهای تجویزی، داروهای بدون نسخه زیادی هم وجود دارند که توصیه می‌شود در مسافرت همراه داشته باشید، از جمله:

ملین

احتمال دارد به دلیل تغییر رژیم غذایی به یبوست مبتلا شوید. نوشیدن آب و خوردن یک رژیم غذایی غنی از فیبر برای درمان یبوست کمک‌کننده است، اما اضافه کردن یک ملین ملایم مانند بیزاکودیل به وسایل سفر کار هوشمندانه‌ای به شمار می‌رود.

داروی ضداسهال

احتمالا در طول سفر غذاهای جدیدی را امتحان می‎‌کنید، داشتن یک داروی ضداسهال OTC مانند لوپرامید و بیسموت ساب سالیسیلات مهم است. همچنین در صورت ابتلا به اسهال برای جلوگیری از کم آبی بدن بهتر است تعدادی قرص الکترولیت داشته باشید.

آنتی‌هیستامین

محیط جدید می‌تواند در شما آلرژی ایجاد کند.  یک آنتی‌هیستامین بدون نسخه داخل چمدان خود قرار دهید. آنتی‌هیستامین‌های OTC مانند لوراتادین و دیفن هیدرامین می‌توانند به طور موثر علائم آلرژی را تسکین دهند.

داروی بیماری حرکت

وقتی داخل هواپیما، قطار و اتومبیل و البته کشتی یا قایق در حال حرکت هستید، ممکن است علائمی مثل حالت تهوع و بی‌قراری را تجربه کنید.  مقداری داروی بیماری حرکت مانند دیمن هیدرینات یا اسکوپولامین همراه داشته باشید.اما به طور کلی طبق گزارشات دیمن هیدرینات موثرتر است.

داروی سرماخوردگی

سرماخوردگی‌های در طول سفر ممکن است  آزاردهنده باشد. یک داروی سرکوب‌کننده سرفه یا داروی بدون نسخه سرماخوردگی به شما کمک می‌کند که احساس بهتری داشته باشید. در چنین شرایطی، داروهایی که برای رفع گرفتگی بینی، آبریزش بینی و خارش چشم طراحی شده‌اند ارجحیت دارند. به عنوان مثال، می‌توان به سودوافدرین و گایافنزین اشاره کرد.

داروی ضددرد و تب‌بُر

در طول سفر داروهای ضددرد و تب‌بر از مهم‌ترین مواردی هستند که باید به آن‌ها اشاره کرد. سردردهای ناشی ، کمردرد  پا درد ناشی از راه رفتن همگی می‌توانند باعث درد و رنجی شوند که لذت تعطیلات شما را از بین ببرد. یک داروی ضددرد و تب‌بر بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن می‌تواند به طور موثر دردهای خفیف را درمان کند.

پماد و کرم‌

جراحت‌ها و خراش‌های جزئی ممکن است در هر زمانی اتفاق بیفتند، اما احتمال وقوع آن‌ها در طول سفر بیشتر است. هنگام مسافرت، پمادهای آنتی‌بیوتیکی بدون نسخه مانند نئوسپورین یا باسیتراسین را در جعبه کمک‌های اولیه خود قرار دهید. همچنین کرم OTC هیدروکورتیزون را فراموش نکنید، به خصوص اگر بخشی از روز را در طبیعت سپری می‌کنید. این کرم می‌تواند قرمزی و خارش ناشی از پیچک سمی، نیش حشرات و سایر بثورات را از بین ببرد.

توصیه های دارویی در سفر
توصیه های دارویی در سفر

توصیه های دارویی در سفر

  • نام عمومی داروها را یاد بگیرید و بدانید کدام دارو در چه زمینه ای مناسب است، تا در طول سفر با مصرف اشتباه داروها مواجه نشوید.
  • عدم نگهداری داروها در پشت شیشه اتومبیل و در معرض مستقیم نور خورشید. بهتر است دارو ها را درون داشبورد یا قسمتی از ماشین قرار دهید که خنک است.
  • اگر قرار است خودتان رانندگی کنید به تاثیرات دارو توجه کنید. اگر دارویی خواب آور است در زمانی استفاده شود که قصد توقف و استراحت دارید.
  • در صورتی که یک دارو را به صورت مرتب و همیشگی باید استفاده کنید و مربوط به بیماری خاصی ماند قند، دیابت، افسردگی و … می باشد، به اندازه کافی و متناسب با طول سفر از آن تهیه نمایید.
  • اگر به فشار خون مبتلا هستید، دستگاه فشار سنجی خود را در سفر همراه داشته باشید.
  • سعی کنید در طول سفر مصرف غذاهای چرب ، فست فود، نیمه آماده و … را تا حد امکان کاهش دهید.
  • حتما قرص های خود را با مایعات استفاده کنید که بهترین آن آب می باشد. اگر می خواهید زمانی که درون سفر هستید قرص استفاده کنید، به هیچ وجه بدون آب یا نوشیدنی مشابه، این کار را نکنید.
  • داروها از نظر دز ترکیبات بر اساس رده سنی کودکان و بزرگسالان دسته بندی می شوند. از دادن داروی بزرگسالان به کودکان خود داری کنید.
  • از مصرف دارو بیشتر از اندازه اعلام شده خود داری کنید. چرا که مصرف بیشتر دارو نه تنها کمکی به رفع مشکل نخواهد کرد که مشکلات و عوارض جانبی را نیز به همراه دارد.
  • در صورت مصرف داروهای خاص که با نسخه دریافت می شوند، یک کپی از نسخه داشته باشید. اگر سفر خارجی می روید، نسخه خود را ترجمه کرده و به همراه ببرید.
  • اگر چمدان و وسایلتان در قسمت بار اتوبوس یا هواپیما قرار می گیرد، بهتر است داروها را در کیف دستی یا کوله همراه خود داشته باشید.
  • قبل از سفر روی داروها کاربرد مصرفی و میزان مصرف را کامل یاد داشت نمایید.
  • نکات مربوط به نگهداری دارو را به طور کامل از روی آن مطالعه کنید و دقیق همان شرایط را فراهم نمایید.

 

برچسب ها:پزشکی

داروخانه آنلاین جی دارو

مشاهده تمامی مطالب نویسنده

ارسال پاسخ